Видове заключващи механизми за врати и какви да изберем за по-голяма сигурност на дома

02/03/2022

Водещо значение за постигане на по-високо ниво на сигурност за дома има изборът на външната врата. По тази причина най-голямо е търсенето на блиндирани врати, които на практика са непробиваеми поради специфичната им структура и материалите, от които са изработени. Обаче надеждността на входната врата зависи особено и от заключващите механизми, с които е оборудвана.

Най-често срещаният вид престъпление е кражбата по домовете. Ето защо за собствениците на недвижими имоти е от изключителна важност да се подсигурят с надеждна входната врата и заключващи механизми с висока степен на сигурност.

Ние препоръчваме основната брава да е секретна, без значение триточкова или едноточкова, но патронът, който ще закупите към нея, да бъде с висока степен на сигурност и да осигурява защита против чупене, пробиване на цилиндъра и антишперцова защита. На пазара съществуват десетки модели патрони, което прави изборът ни изключително труден. Какво да съобразим и каква информация ни трябва, за да подберем правилния патрон?

Патроните, подобно на бравите са неразделна част от заключващия механизъм за вратите. Те не съществуват отделно като заключващи механизми, а само като част от секретните брави. През последните години производителите наблягат много на разработването на нови патенти и внедряването на все повече високи технологии в направата им. Повечето се продават с паспорти (карти), които съдържат уникална информация за тях и собственика им.

Препоръчително е да се монтира и бронировкакоято също осигурява защита против пробиване и чупене на патрона. Тя представлява отделен елемент, изработен от масивна стомана, който обгръща целия патрон и елиминира достъпа до него от външната страна.

Препоръчваме висококачествените секретни патрони за врати с висока степен на сигурност или още High Security патрони на ABLOY , MUL-T-LOCK и KESO

Abloy Protec -Уникалната конструкция на патрона с дисков механизъм Abloy Protec го защитава от всички познати методи на отключване. Тя представлява патентован механизъм с въртящи дискове - единственото заключване на пазара без щифтове, пружини и други части, подлежащи на износване.

  • Притежава иновативна нестандартна конструкция - практически неотваряем без наличието на оригинален ключ. Подвижни елементи блокират дисковете при вкарване на ключ, който не е идентичен с комбинацията на ключалката.
  • Патентованата система 2R (cutting of keys on two radii) прави изработката на дубликати на ключ Abloy невъзможна без наличието на специализирано оборудване Abloy Protec.
  • DBS (Disc Blocking System) - Уникална система за блокиране на дисковете прекъсва всички опити за манипулиране на дисковете, като ги заключва един за друг в солидна конструкция.
  • Вградени подсилващи и структурни елементи за защита срещу разпробиване, издърпване и чупене.

MUL-T-LOCK INTERACTIVE + Притежава висока секретност благодарение на телескопичен щифтов механизъм.

  • Защита на патрона от счупване, издърпване, разпробиване.
  • Ключ с пластмасова глава, удобен и лесен за употреба. С палец по DIN и зъбно колело.

MUL-T-LOCK MT5+ High security Заключващ механизъм със странични секретни щифтове, при които всеки щифт се предвижва поотделно.

  • Телескопична щифтова система. Клас на сигурност: EN 1303-2005 - Grade 6. DIN Размери: 31/31 31/35 31/40 31/50 31/60 40/40 40/50
  • Покрития: Сатениран никел/Месинг>
  • MUL-T-LOCK MT5+ e eдинственият патрон със странични секретни щифтове (finger pins) MT5+ съдържа телескопичен щифтов механизъм, странични секретни щифтове и Alfa пружина в ключа, осигуряващи изключително високо ниво на сигурност.
  • Легална защита против неоторизирано копиране.
  • Контролирано разпространение на профила.
  • Патент на ключа и заключващия механизъм (ключалката). Модулна структура.
  • Ключ с пластмасова глава, удобен и лесен за употреба.

KESO 8000 2 - Патронът е произведен с най-висока точност и качество. Иновативната технология предлага най-високо ниво на защита от взлом и гарантира надеждност при употреба.

High security патрон с до 15 цилиндрични щифта от закалена стомана. Всеки ключ има подвижен интегриран елемент, който си кореспондира с телескопичен Омега щифт в патрона, което осигурява високо ниво на защита и не позволява копирането на ключ дори и с метод на отливане.

KESO 2000S omega High Security - заключване с най-високо ниво на сигурност KESO 2000s omega.

High security патрон с 15 цилиндрични щифта от закалена стомана в тристранна подредба - 3 х 5 стоманени щифта. Прецизна интерактивна технология с най-високата създавана някога защита от копиране на ключа (IPT). Допълнителни ключове се изработват при идентификация на собственика на ключа и след представяне на карта за собственост.

  • Защита срещу разпробиване (ABS)
  • Защита срещу чупене
  • Защита срещу набиране
  • Антибъмпинг защита
  • Защита срещу окисляване

Инвестицията в сигурността на Вашия дом ще ви се изплати многократно. Затова не се колебайте при вземането важни решения да потърсите професионалистите в бранша.