Кога се налага да заменим старите интериорни врати с нови и какви са техните предимства

24/06/2024

Има няколко причини да потърсите фирма за интериорни врати, от която да изберете нови модерни вътрешни врати за вашия дом. Ето и някои от основните предпоставки, при които се налага обновяване и замяна на старите врати с нови:

  • След като сте направили основен ремонт на апартамента или къщата, в която живеете, но още не сте сменили  интериорните врати, те  изглеждат стари и неподходящи за помещенията, на фона на новобоядисаните стени и модерно интериорно обзавеждане. 
  • При покупка на ново жилище в нова сграда, обикновено в него липсват интериорни врати, а това е добра причина да потърсите нови  вътрешни врати, които ще са съобразени с вашия вкус и цялостния проект за интериорно обзавеждане на бъдещия ви дом.

Старите модели интериорни врати с течение на времето се измятат. Покритието на вратите при старите модели се състои просто от боя, която във времето се захабява, надрасква и пада. Към днешна дата ако направим сравнение с  модерното и естетично покритие от естествен фурнир на крилата, вратите от PVC  или алуминиевите врати, старите модели са морално остарели и пълно демоде. За да внесете свежест и модерен облик в цялостния интериор, съветваме ви да започнете със смяна на интериорните врати. Новото поколение врати имат редица предимства, по отношение на модели, богата цветова гама и по-високо качестнво на материалите. Дори, на пръв поглед да са не толкова важна част от интериора, със смяната на вътрешните врати, настъпва голяма промяна в облика на дома.

Друга причина да искате да подмените старите си интериорни врати с нови, това е след като сте направили основен ремонт на жилището. Пребоядисали сте, сменили сте настилките, направили сте пълно обзавеждане с нови мебели, уредите също са нови и само вратите напомнят още за старото и захабено. Очевидно е дошъл моментът и те да бъдат заменени. Днес, изборът на красиви интериорни врати е голям и можете лесно да съчетаете обзавеждането с подходящите модели вътрешни врати.

Друга причина да се обърнете към фирма за интериорни врати е когато сте си закупили нов дом. Необходимо ви е пълно обзавеждане с мебели и нови модерни вътрешни врати, които добре да пасват на цвета, формите и стила на цялостния ви идеен проект. Тъй като интериорните врати се купуват за дълъг период от време, посъветвайте се с консултантите в шоурума на фирмата, за да ви насочат към правилните и функционално подходящи врати за Вашето жилище.

Когато посетите на място, двата шоурума на фирмата, можете да разчитате на професионални съвети за избор на всякакви интериорни врати- стандартни за всяка стая във вашия дом, както и индивидуални решения спрямо вашите нужди -  врати за баня, плъзгащи врати за дневна, плъзгащи врати за дрешник, врати хармоника, плъзгащи врати за преграждане на стаи, сгъваеми врати, модерни двулицеви водоустойчиви врати за баня, предлагаме изработка на плъзгащи врати за ниша, вградени плъзгащи врати, луксозни интериорни врати. Знаем, че не е лесна задача да се постигне мечтата за свой собствен дом, както и усилията и средствата да се оборудва с подходящото обзавеждане. Може да разчитате на нашия екип, за да направите добър избор на вътрешни врати, както и на качествен монтаж.

Предимствата на новите интериорни врати 

Новите технологии при изработката  на интериорните врати дават значителни предимства пред старите модели, които основно са били монтирани с цел  преграждане на  помещенията. 

Днешните модели врати имат много по-добри свойства. Здравината им отговаря на по-добрите използвани материали, изолират помещенията едно от друго, постигайки по-добра звукова и температурна бариера, боравенето с тях е по-лесно. Притежават фабрично поставени специални уплътнения, с които прилепват много по-добре към касата. Имат възможности като заоблени рамки, регулиращи каси, различни видове заключвания.

Старите неподдържани врати вероятно са се похабили от използване. Те пропускат външните шумове, а топлината бързо излиза от стаите през зимата, а през лятото помещенията бавно достигат комфортната температура. Този фактори неминуемо се отразяват на разходите за електроенергия. 

Цените на новите интериорни врати са достъпни, а инвестицията в тях се избива относително бързо. Не на последно място естетическия вид на новите врати неможе да се сравнява със старите модели. Многообразието при тях е голямо –разнообразни цветове и различни материали. Всичко е въпрос на избор и добър вкус.