Идеи за Коледа: с коледната украса в дома започва подготовката за най-семейните празници в края на годината

23/11/2023

Коледа е най-семейният празник, който мнозина очакват с нетърпение, а вълнението и подготовката за празника, започва далеч преди да е настъпил този ден. Свикнали сме да го посрещаме с веселие и празнична украса, която създава радост, щастие и светлина в празничните дни.

В следващите редове ще си припомним подготовката за празника и как да заредим дома си с положителна енергия, коледна красота и стил в интериора

С коледната украса започва цялата подготовка за празника.Тя създава онова вълшебно настроение в дома ни, което ще трае не само по време на самия ден, но и доста след него.

В коледната украса централно място заема елхата. Зелените дръвчета са акцент на празника, но и изкуствените варианти също са много чаровни. Започнете украсяването на елхата с поставяне на лампичките, като ги увивате отгоре надолу. След това поставете гирляндите, в същата посока, както лаппичките.Закачете най-красивите играчки отпред на елхата, а с останалите запълвайте празните пространства.Задължително закачете нова играчка. Коледната звезда, поставяме  на върха. Може да изберете между блястящо червен, златист или сребрист цвят.Няколко добре оформени кутийки, които да символизират подаръците, които ще получим, също са добро решение за декорация.

Украсата у дома не приключва само с елхата. Шарените светлини в различни форми, закачени по прозорците, блещукат в тъмното и  създават този топъл и празничен уют за малки и големи. Виждаме ги от началото на декември, та чак до януари когато празниците продължават.

Още от входната врата приветстваме Коледа с красив коледен венец, за радост на всички у дома, както и за гостите, които ще посрещнем на празниците.

Входната врата на къща има по-голяма самостоятелност от тази на апартамент, което позволява украсата да бъде значително по-пищна и впечатляваща.  Декорациите на входната врата се определят от вкуса на собствениците и тяхното въображение.  Вариантите за коледен венец са разнообразни и се определят от избора на материалите за изработка. Такива са:

  • Шайби от дърво, залепени във формата на венец с декоративни коледни  елементи
  • Цветни топки и играчки за елха,  залепени във формата на венец и декоративна червена панделка.
  • Венец оформен от филц. Използвайте зелено, бяло и златисто и резултатът ще е удивителен.
  • Борови клончета с шишарки, цветни топки за елха и декоративна панделка

Колкото по естествена изглежда украсата на входната врата и около нея, толкова по близо до естествената природна среда ще ви пренася тя.

Коледни фигури в разнообразни форми са също допълнение към коледно-новогодишната украса. Може да ги намерите като снежни глобуси, ярки звезди и снежинки, светещи подаръчни кутии, фигури на Дядо Коледа, джуджета, други свързани с раждането на Иисус Христос. Коледните фигури може да са декорация във всяка една от стаите в дома ви, както и пред входната врата на Вашата къща.

Неизменна част от Коледа е празничната трапеза. Коледното настроение може да допълните с красива коледна покривка, коледни свещи в средата на масата, салфетки, луксозен сервиз от чаши и чинии с коледен мотив. Характерните цветове на Коледа са червено и златно.

Коледните завивки и декоративни възглавнички са допълнение на цялостната картина. Припомнете детството си, като направите няколко снежинки от лист хартия и ги залепите на прозорците,а също и фигурки, изрисувани със спрей.

Не забравяйте топлото какао или горещ чай, вкусните курабийки, коледни сладкиши и цялото готварско приключение, заедно с цялото семейство. Всички тези дейности са страхотен начин да внесем коледното настроение в своя дом.

Галерия