Защитено ли е нашето жилище през лятото, когато не сме си у дома.

08/08/2023

Кои врати дават сигурност на жилището от набези на крадци?

През лятото когато повечето хора вземат отпуск, заминават на почивка и оставят жилищата си празни, идва времето на засилените кражби от недоброжелатели. Особено важно е да подсигурим на дома си качествена входна врата докато сме далеч от него.

Крадците действат по традиционни схеми - оглеждат домове, предварително се информират за жилищатаи се ориентират към тези които знаят, че се съхраняват по-големи парични суми и ценности. Звънят на входната врата, за да видят дали някой ще им отвори, както и на съседите, за да са сигурни, че няма да ги притесняват.

Често през лятото поради големите горещини оставяме отворени прозорците, които също могат да се окажат лесно място за проникване на крадците. Затова е важно и дограмата да е със специална защита.

За сигурността на всяко жилище от посегателства, най-важна е входната врата. Когато избирате входна врата направете консултация със специалист, за да разберете какви са характеристиките на материала, от който е направена вратата и какви заключващи системи са предвидени.Бъдете достатъчно информирани за да направите добър избор на входна врата, тъй като тя не се сменя ежегодно.

Има твърдение, че няма врата, която да не може да се отвори, но трябва да изберем такава, която максимално да затрудни крадците при влизане с взлом.

Разумно решение за многократно повишаване ефективността на външната врата, като средство за сигурност, е да разполага с две ключалки независими една от друга, и заключващи системи.Обикновено горният патрон е перообразен, а долният е ямков.

Какви входна врата за апартамента или къщата да изберем, за да сме спокойни, че домът ни е защитен когато сме надалече

Под разумна инвестиция във входната врата разбираме – метална входна врата или блиндирана входна врата. Качеството им се определя от материалите вложени при изработката и използваните механизми.

Метални входни врати

Металните врати се изработват от два метални листа и допълнително метално оребряване. За постигане на изолация те съдържат вътрешна дървесина и минерална вата. Днес се използват иновативни технологии за постигане на по-добър външен вид. Облицоват се с фолио и се обработват с прахово боядисване, което определя и по-красивия дизайн.

Ние от „Добра Идея” предлагаме метални врати по поръчка серия Оптима. Вратата може да се конфигурира спрямо вашите предпочитания. Предлагаме и метални блиндирани врати от серия Комфорт и серия Уют. Заключването при тези врати е тристранно, 12-точково. Бравата заключва вратата в три посоки – нагоре, надолу и в страни с 11 шипа, като има и вътрешна ключалка с един шип.

Блиндирани врати

Блиндираните врати осигуряват добра защита на дома ви, тъй като са подсилени с метална конструкция, която предпазва от влизане с взлом. Характеризират се с топло и шумоизолация. Имат модерен дизайн, който впечатлява изработка. Поддържат се лесно и са на достъпна цена. Блиндираните врати се разбиват и са решението на проблема с крадците.

Днес модерни и с най- голяма степен на защита са SMART блиндираните врати по поръчка – предлагаме серия Диаманте и серия Брилянтин. Отключването е възможно посредством телефон (Bluetooth модул), ключ, клавиатура и чип.

Изработени са от метални затворени профили и 1,5мм лист ламарина, прахово боядисана в цвят по RAL.Съдържат електромеханична брава, Без пръстов отпечатък. Със защита за патрон, но без патрон. Бравата работи с приложение ISEO Agro, което се използва за програмиране режимите на работа и управление (сваляне историята на ползване, даване на достъпи, генериране на кодове). Посредством приложението може отдалечено да се даде достъп на човек пред вратата.

Блиндиране врати са подходящи за апартаменти, къщи и вили.