От входната врата посрещаме положителната енергия и гостите ни у дома. Да приветстваме Новата Година с нови врати у дома.

24/01/2023

Метафизици твърдят, че всичко във Вселената - материално и нематериално има вибрираща енергия. Атомите и клетките вибрират, следователно тялото ни е чиста енергия, и отделя фините вибрации. Те си взаимодействат с околната среда.
Пространствата, които обитаваме: офиси, улици, магазини, театри, заведения са пълни с енергия. През деня я попиваме неусетно и я носим като товар, който оставяме в дома си. Каква енергия ще премине през входната ни врата и какво ще занесем у дома се определя от това с какви хора прекарваме деня и какви пространства посещаваме. Нека началото на Новата година се изпълни с повече положителна нагласа към хората около нас и отношението ни към заобикалящата ни среда. Така ежедневно ще внасяме в дома ни повече положителна енергия.

Началото на Новата година е добър повод да отворим широко новата входна врата на дома ни и посрещнем хубави гости, но и да покажем добре обзаведеният ни дом.
Как да обновим домът ни с нови интериорни врати. Изборът не е лек, но може да се посъветваме със специалистите за врати в двата шоурума на „Добра Идея”.

Кой метод да приложим при избора на интериорни врати за нашия дом - методът за избор на цвят или другият предпочитан метод - на контрастите?

Метод за избор на цвят

Той се състои в това, че е съобразен с подовата настилка, като е на принципа за максималното уеднаквяване по текстура. Разбира се, вратите могат да бъдат в близка тоналност – по-светли или по-тъмни и да създават хармонично излъчване и взаимодействие. Водейки се от това правило е необходимо да заложите на еднакъв вид материали, а в случай, че подовата настилка е ламинат трябва да се спрете на онзи, който Ви се доближава до видовете дървесни елементи – това включва не само близък цвят, но също така и подобен фладер. Съотношението на близка цветова гама при вратите и пода са изключително актуални при тъмни подови настилки и от натурално дърво, като абаносово и палисандрово дърво.

Метод на контрастите

Те трябва да са в съотношение с избора на цветове. Чрез този различен подход ще реализирате изразителен и приветлив дизайн в цялостния облик на жилището си. В комбинацията на светли и тъмни цветове при интериорните врати, ще постигнете повече възможности при съчетаването и избора на всички останали вътрешни компоненти. При използването на контрастни цветове, правилният избор е – тъмни цветове врати, като орех, венге или абанос комбинирани със светла подова настилка или естествен камък. Методът на контрасти между врати и под, очевидно е по-търсеният метод, но носи известен риск, ако неправилно съчетаете цветовете.

Много е важно, когато избирате своите нови врати да наблегнете върху техният цвят и покритие и да ги съобразите с цялостното обзавеждане в своето жилище.

Избор на покритие на интериорната врата

Съвременните интериорни врати имат много опции за покрития, което предполага достатъчно свобода, даваща възможност за съобразен избор според конкретната ситуация, включваща дизайна и експлоатационните параметри, които потребителят търси.

Видове покрития:

  • покритие – ламинат;
  • покритие – естествен фурнир;
  • покритие – еко фурнир;
  • покритие – PVC филм;
  • покритие – боя;
  • покритие – лак.

Тези покрития влияят не само на външния вид, но и на останалите параметри на модерните интериорни врати.