Създаваме Коледно настроение у дома с красиви декорации за интериора и богато въображение

19/12/2022

С наближаването на Коледа всяко семейство влага много вълнение и старание  в подготовката за украса на своя дом. Още от входната врата -какъв ще бъде коледния венец, какви декорации да използват  за интериора и не на последно място - традиционното  Коледно дръвче, грейнало с прелестна украса и светлини в дневната, за да радва малки и големи.

Украсяването на дома за Коледа не е лесна задача, тъй като изобилието от коледни декорации е огромно. За да създадем приятна Коледна атмосфера е нужно богато въображение, но и добър вкус, за да не превърнем интериора в кич.

Какви са Коледните тенденции тази година

Актуалните цветове  за тази Коледа са червено и златно. Има завръщане към традиционните цветове за Коледните празници.  Те създават класическа коледна декорация в интериора.

Червеният цвят неизменно се свързва с Коледа, защото изпъква на фона на зеленото в коледната елха. В същото време златистото добавя усещане за елегантност и лукс, а няма по-вълшебен празник, за който блясъкът така да му подхожда.

Комбинирайте златни и сребърни акценти с искрящи прозрачни мъниста, пера и кристални гирлянди. Можете също да добавите екзотични текстури като перлена черупки, за да подсилите атмосферата в стил Арт деко.

Тази година за Коледа,  дървените декоративни елементи бележат широка  популярност, при избора на  украса за интериора.Те подчертават домашният уют. Лазерно изрязаните дървени декорации са чудесен начин да добавите топлина за този толкова семеен празник. Заложете повече на коледни дървени елхички, топки, панделки и други, които са с богато украсени детайли и отличителен по-тъмен ръб върху светлата дървесина.

Коледни дървени декорации може да поставите върху полици, върху камината, рафтове, както и на масата за хранене. Те добавят нотка магия към вашата камина и ще им се насладите на коледна трапеза в святата нощ.

Синьо-бели орнаменти - Ако обичате всичко изискано този  стил е за вас. Тенденцията chinoiserie е вдъхновена от изящните флорални мотиви върху китайската керамика. Помислете за синьо-бяла комбинация и пасторален чар при оформяне на мечтаната коледна декорация .Синята и бяла декоративна схема винаги издават изтънчения вкус на собствениците на дома. Тя наистина изглежда особено впечатляващо в комбинация с елегантни мебели.

Бохо Коледа - Спокойна, топла и привлекателна. Тази коледна тенденция е свързана с отразяването на зимната природа във вашия дом. Използвайки естествени елементи и меки декоративни текстури, които следват духа на изчистен и модерен начин на живот.

Тотален максимализъм - Ярки цветове, необичайни шарки и много, аксесоари можете да използвате, за да получите модерния максималистичен коледен стил. Забравете традиционното, максималистичната тенденция е свързана с яркото, смелото и красивото. Просто създайте своя собствена празнична забавна обстановка в дома си.

Тази Коледа е пълна с естествена, зимна слънчева палитра и много цветно настроение.

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!