Местите се в нов дом – създаването на уют и удобство в него се постигат с последователност на ремонтните дейности и правилен избор на обзавеждане

26/09/2022

Хората, които се преместват в нов дом обикновено искат да сменят и обзавеждането в него. Обзавеждането на нов дом винаги е вълнуващо, с желание то да е по-хубаво от предишното, с нови и по-модерни мебели и да изглежда луксозно.

Всяка нова покупка, било то на жилище или автомобил е  свързано с избор на нещо по-добро. За българина  важи мотото „Моят дом е моята крепост”.

Домът е  място, където оставаме насаме, мястото за почивка и спокойствие, мястото за семейството. Всеки човек, който обича семейния уют,  има желание да постигне това в своя дом,  най-напред -  с обзавеждането му. Затова когато предстои такава стъпка, старанието е всичко в него да изглежда прекрасно.

Всеки ще направи дома си уютен и приятен според своите възможности. Богатият избор на цялостно обзавеждане - мебели, интериорни и входни  врати, както и всичко за домакинството дава възможност това да се осъществи.

Но нека да оставим мебелите за накрая, защото първо трябва да помислим за интериорните и входни врати, както и за по-грубата част от ремонта, ако ще се оформя нещо допълнително в жилището по отношение на стаите.

Ако е направена шпакловка и стените са боядисани, вече може да сложите подовата настилка. Преди да шпакловате е добре да оформите отворите за вратите, защото след това ще си усложните цялата работа. Малко по-рано се информирайте за вратите, които ще монтирате, трябва да знаете какви са техните габаритни размери, за да може да прецените светлите отвори.

Консултирайте се със специалисти от какъв материал са  направени вратите, които ще закупите и какво е покритието им. То определя тяхната здравина и издръжливост във времето, а това е дългосрочна инвестиция.

На пазара има много модели  вътрешни врати. Доверете се на професионални консултанти, за да ви насочат към подходящите за Вашия дом.

Вратите определено ще подчертаят стила на дома Ви.

Ето и няколко основни насоки за избор на интериорни врати за Вашия дом:

Преценете реално големината на стаята. За стая с малка площ, не се насочвайте към богато украсена врата, има опасност мястото, след ремонта да изглежда още по-малко. Преценете за каква стая е вратата;

какъв ще е стила на интериорът;  каква  е височината  на стаите;  какъв е материалът и цветът на пода.

По време на ремонта трябва да се предвидят  всички детайли, включително  и монтажа на интериорните врати, в каква посока ще се отварят вратите.

Цветът на интериорните врати за дома е особено важен, тъй като трябва да се съчетава с цялостното обзавеждане, с пода и стените. Хармоничната цветова палитра  ще създаде  уют и стил във Вашия дом.

Монтажът на вратите е изключително важен .Можете да имате най-добре изглеждащата врата, но ако не е монтирана правилно, ще  установите нерантабилност в дългосрочен план. Потърсете добри и надеждни монтажници!

Когато сте готови с монтажа на вратите и пода, тогава вече може да пристъпите към закупуване и на новите мебели, кухня и електроуреди, и да започнете  нанасяне в новия си дом.