Белият цвят за интериорни врати – класика и стил

26/07/2022

Белият цвят не излиза от мода при изборът, както на интериорни врати, така и в интериорното обзавеждане. Разбира се това не е случайно. Белият цвят внася допълнително светлина в дома, а е и най-сигурен и използван от дизайнерите за съчетания с останалия интериор, тъй като цветовото комбиниране с него е безпогрешно.

Във всички модели интериорни врати от продуктовия каталог на „Добра Идея” ще откриете избор на врати в бяло.

Ще разгледаме ключовите предимства и недостатъци при използването на белия цвят при интериорните врати, за да улесним Вашият избор.

Предимства

  • Всеки човек, дори лаик в областта на интериорния дизайн и съчетаването на цветове, не може да оспори твърдението, че белият цвят дава едно усещане за чистота и простор, особено ако жилището Ви е сравнително малко и не добре осветено. Затова е един от най-често избираните цветове за интериорни врати.
  • Друго нещо, което привлича изборът на този цвят е това, че може да се съчетае перфектно с почти всички цветове на мебелите, стените и подовите настилки.
  • Още един привличащ плюс е достъпната им цена. Вратите в бял цвят са сред най-евтините.
  • Бялата дограма на прозорците в съчетание с белите врати са най-добрият избор. Бялата интериорна врата дава последният щрих на обзаведената стая.

Обаче изборът на класически бели интериорни врати не винаги е решение. Ето и няколко съвета:

  • Декорирането на апартамент със стени в цвят слонова кост и снежно бели врати е доста неприемливо. В този случай, стените ще изглеждат остарели и мръсни.
  • Ако добавите бяла врата към флорална баня, рискувате да получите безвкусен провинциален интериор.
  • В напълно тъмен интериор, врата в класически бял цвят ще изглежда зле. Начин да подобрите дизайна е използването на подходящи декоративни елементи: вази, възглавници, стенни часовници.

Недостатъци

  • Едно от най-неприятните неща при избора на бели врати е тяхната поддръжка и почистване от петна. Всяка домакиня, която се е сблъсквала с почистване на бели врати, знае че тази дейност може да бъде трудоемка, особено когато петната са стари и вече са проникнали навътре.
  • Ако вратата, която избирате ще бъде за кухня или баня и няма много добра вентилация, задължително трябва да я почиствате редовно или скоро след изцапването ѝ, защото точно при тези две помещения има най-много влага и пара, която се наслоява по вратите.
  • За някои хора белият цвят им напомня на врати от обществените сгради като болници, поликлиники и това доста ги потиска.

Нашият съвет към Вас е, да изберете интериорни врати, които да бъдат в прекрасен унисон с останалото обзавеждане, без да робувате на модни тенденции, такива, които Ви карат да се чувствате приятно и уютно в дома си!