Интериорът на дома придобива модерен облик само със смяната на вътрешните врати

24/06/2022

Интериорните врати създават и определят стила на Вашия дом. Ако ги комбинирате хармонично с осталаналата част от интериора можете да постигнете чрез тях, завидно влияние върху цялостния облик на жилището, в което живеете. Затова е важна професионалната консултация от фирмата изпълнител на Вашата поръчка, доставка и монтаж на интериорни врати.

Неправилният подбор на вътрешни врати, може да доведе до визуално намаляване на стаята. За да избегнете този ефект – специалистите съветват да не поставяйте тежки масивни врати в малък апартамент.

Обмислите добре идеите си, как бихте искали да изглеждат вратите във  Вашия дом - в какъв цвят, стил и вложените материали при производството им.

Вложените материали в крилата, определят и качеството

Входните и интериорните врати са дългосрочна инвестиция за дома. Съчетаването им умело с обзажедането и цвета на стените в апартамента или къщата, в която живеете е важно, но съществено е те да са качествено изработени  и устойчиви. Тук е мястото да споменем и конкретни материали за врати:

  • Врати от масив – те са най-доказали се с времето по издръжливост, но са и на по-високи цени;
  • от HDF  и MDF–изключително уместна алтернатива за интериорните врати  с  високо качество

Някои от интериорните врати, произведени от тези материали са и оребрени, за по-голяма стабилност. Плоскостите от споменатите материали са устойчиви на влага, което означава, че са подходящи за монтаж и на санитарни помещения . По този начин вратите в коридора ще бъдат еднакви, което е важно за малки жилища, от гледна точка на естетиката.

Няма правило, с което да се съобразите, при  съчетаване на интериорните врати- дали с подовата настилка, мебелите или дограмата. Важно е те да бъдат в един стил с цялостния облик на жилището. Например, ако целите модерно излъчване, то те трябва да следват тази линия, а именно - да бъдат разчупени и екстравагантни.

При  изборът  на интериорни врати, можете да следвате няколко основни стъпки:

  • На първо място, трябва да е ясно какъв стил на вратата би се вписал в цялостния интериор – класически, модерен или високотехнологичен стил.
  • Друг момент е изборът на цвета на вратата, който да отговаря на вашия личен вкус , но и въз основа на останалата част от цветовете в интериора- стените, пода , мебелите.
  • Интериорните врати може да бъдат с контраст, превръщайки ги в особен акцентен елемент.
  • Изборът на  покритие на вратата, определя последващата  поддръжка.
  • Ако искате периодично да променяте интериора, за да не се налага да търсите нови врати, можете да изберете такива, които могат безопасно да бъдат пребоядисани във всякакви цветови нюанси.
  • Стъклени интериорни врати – винаги модерни за офиса и за дома. Този вид интериорни врати създават това усещане за  лекота, ефирност и романтичен чар в интериора, а изборът на принт за стъклени врати е богат.

Съветите на професионалист при избора на нови врати за Вашият дом могат значително да улеснят и съкратят процеса, както и да  оптимизират разходите Ви за обзавеждане.