Идеи за украса на входната врата за Великден

21/04/2022

Настъпването на пролетта и наближаването на един от най-светлите празници – Великден, прави настроението ни още по-приповдигнато и позитивно.Започваме да украсяваме входната врата, тъй като искаме да посрещнем тържествено Възкресение Христово. Така красотата и уютът ще се усещат още от прага на дома ви!

Съществуват няколко много лесни, но ефектни начина как да украсите входната си врата.

Можете съвсем лесно сами да си направите венец, който да украсите с декоративни яйца и пролетни цветя. Вариантите за този тип декорация са изключително много и зависят от вашите предпочитания.

Ето и няколко идеи за декорация:

Великденски венци

Необходима ви е метална конструкция и конопена ролка плат, която да усучете около телта в овална форма. След което дайте воля на въображението си и декорирайте по ваш вкус.

Великденските венци могат да бъдат направени и от декоративни цветя или само от шарени яйца  за много настроение. Стилно решение е да заложите само на един или два цвята мини яйца, залепени върху основната конструкция, покрита с мъх.

Освен стандартен венец, може да подходите още по-креативно като декорирате с лейка, кошница, метална ваза, рамка с яйца или друга красива, творческа идея.

Гирлянд от яйца

Изрежете фигури на яйца от дебел,бял картон и оцветете ивици на всяко яйце по Ваше желание. Поставете на върха на яйцето по една капка лепило и ги прикрепете по дължина на низ, за да висят.

Цветна рамка с изкуствени цветя

Преобразувайте стара рамка от картина във великденска декорация, като я украсите с цветя. С помощта на лепило залепете различни по цвят, вид и големина цветя върху рамката.

Великденски венец от яйца

Използвайте шнур. Направете по две малки дупки в двата края на 12 пластмасови яйца и ги нанижете на шнура. Завъртете единия край около другия, за да оформите венец. Накрая покрийте края на шнура с красива пастелна лента,  с която венецът да се закачи на вратата.

Великденска кошница

Изберете кошница с плоска страна, така че да лежи на вратата ви.После поставете различни по вид естествени цветя, трева или зеленина, малко декоративно гнездо или черупки от напукани яйца. За окончателно завършване на декорацията добавете лента около дъното на кошницата.

Използвайте  въображението си, за да направите празника по-цветен, позитивен, наситен с естетика и добро настроение.