Вратите с пръстов отпечатък - модерният начин за отключване на входната врата

31/03/2022

Вратите с пръстов отпечатък създават удобство, високо ниво на сигурност, модерен стил и високо технологични решения на своите притежатели.

Представяте ли си да не носите нито ключове, нито безконтактни карти, а ключът ви да е собственият ви пръст?

Липсата на физически носители – ключове, чипове, безконтактни карти или кодове за достъп, предотвратява недоброжелателите от неправомерно влизане през вратата.

Вратите с пръстов отпечатък са символ на комфорт, удобство и сигурност!

Ето и някои характеристики предоставени от Интеза:

Пръстов отпечатък – Биометрия

Използването на пръстов отпечатък, като начин за контрол на достъпа, навлезе в редица, защитаващи собствеността технологии и продукти на производители, като IDENCOM, Biodit, Sorex. Това са висококачествени биометрични системи, отговарящи на най-високите стандарти за сигурност.

Без нужда от използване и запаметяване на кодове – концепция „Мастер пръст“. Интуитивни за употреба, с кратки и ясни ръководства. Използват капацитивни или термични сензори с повърхностно (статично) или линейно (с плъзгане) сканиране. Сензорите за пръстови отпечатъци сканират „пътечките“ на пръстите, техните извивки, кръстосвания, контури и разклонения – т. нар. minutiae. Дванадесет от тези характеристики са достатъчни, за да присвоите пръстов отпечатък на конкретен човек.

Интеза предлага цялостно решение за контрол на достъп на Вашата врата, чрез използване на електромеханичен заключващ механизъм Abloy и четец за биометрично разпознаване на Вашия пръстов отпечатък.

Използваните електромеханични брави притежават редица важни характеристики като: автоматично самозаключване при затварянето на вратата, пожароустойчивост и антипаник функция, максимална механична издръжливост, минимална консумация на електрическа енергия, висока защита срещу взломяване клас 6 съгласно европейска норма EN12209.

Патронът на бравата е предпазен със специална защита от закалена стомана и притежава клас 4 на съпротива от взлом по европейска норма EN1906:2012.

Налична е двупосочна, автономна wireless комуникация, през криптирана връзка, с мобилно приложение, посредством което се настройва четецът за пръстов отпечатък.

Решението е приложимо за дървени, блиндирани и профилни врати. Предлага се в различни цветове и форми, кореспондиращи на дизайнерското решение на Вашата врата.

Има възможност за свързване към система тип Home Automation.

Едно модерно, технологично и сигурно решение за Вашия дом или офис.

Електронен патрон с пръстов отпечатък SOREX FLEX

Sorex flex е електронeн патрон, който позволява да отключвате и заключвате Вашите врати чрез сканиране на пръстов отпечатък. Той е идеално решение както за нови, така и за вече инсталирани врати.

Не се налага да отвеждате електричество до крилото или касата на вратата и така те се запазват непокътнати. Същевременно разполагате с пълната функционалност на бравата, която имате и контролирате и двата езика.

Четец за пръстов отпечатък Т6602

  • Четец за пръстов отпечатък и RFID карти.
  • Метален корпус, защита от взломяване.
  • Капацитет- 160 пръстови отпечатъка и 2000 карти.
  • Работи както самостоятелно, така и в комбинация с други четци.
  • Постояннотоковo захранване 12 VDC.

BioKey® IDENCOM

BioKey® Inside® и BioKey® Bluetooth® - Добре обмислена сигурност! BioKey® Inside® е четец за пръстов отпечатък за системи за контрол на достъпа. Работи с BioKey ® 4000 модул с 400 MHz честота на импулсите, с максимална точност на разпознаване. Съвместима е с най-разпространените електромеханични брави и електрически насрещници. Биометрия, отговаряща на най-високите стандарти за сигурност.