Избираме врати за класически дизайн или модерен интериор

25/06/2021

Външната врата е ваш съюзник, когато искате да направите добро първо впечатление на гостите си. Тя е вход към вашия дом, така че посетителят да поиска да го опознае по-добре или да не си създава напразни очаквания. И всичко това още от прага на дома ви.

Интериорните врати от своя страна улавят характера на вашия дом. Те могат да утвърдят или тотално да съсипят първото впечатление, което сте създали. Затова тяхният избор е изключително важен точно толкова, колкото и изборът на външна врата. Подходящият стил интериорна врата се определя от специфичните мотиви в дома ви.

Обикновено изборът е  класически или модерен дизайн.

Класическият дизайн е удобен начин да създадете практичен и естетичен вид на дома си. Като имате предвид това, вътрешните врати трябва да допълват визията.Добре е да заложите  на класически модели с изчистена визия, за да  може да ги поставите както в спалнята, така и в кухнята или всекидневната и другите стаи в дома ви, без да се налага да променяте дизайна.За тези интериори са подходящи и врати с класически орнаменти или фрезовани форми. В зависимост от интериорните решения може да се добавят и остъклени детайли.

Модерният интериор не означава съвременен дизайн. Последният е по-ориентиран към дизайнерските тенденции, докато модерният дизайн е минималистичен и изчистен. Целта му е да създаде едновременно естетика и функционалност в елементите на интериора.Плъзгащите интериорни врати със стъкло и MDF чудесно се вписват в темперамента на модерния вътрешен дизайн. Те са както функционална преграда на стаите в къщата или апартамента, така  и остават верни на минимализма, характерен за този стил.

Фрезованите модели врати се радват на голяма популярност и са винаги на мода. Те привличат погледа и са по-често предпочитани в сравнение с другите модели врати. Интериорните врати с резбовани елементи са съвършена комбинация между дълготрайност, гъвкавост и функционалност. Освен за модерен интериор, резбованите врати са подходящ избор и  за създаване на класическа визия.
Има богат избор на врати за модерни и нестандартни решения. Някои от елементите на резбованите врати може да бъде  завършен с остъкление - с матово или прозрачно стъкло, което да подчертае орнамента, който сте избрали за декорация на вратата.  Тези модели врати могат да бъдат изработени и като "хармоники", а също така да са с повече от едно крило. Всичко зависи от визията, която ще кореспондира най-добре с Вашия интериор.