Защо да замените интериорните врати с плъзгащи

30/07/2021

Плъзгащите врати са едно практично, лесно и достъпно решение като завършек на интериора за дома или офиса. Изработени изцяло по размер и дизайн на клиента те ще улеснят затварянето на отвори, ниши или преходи между различните помещения. Те могат да се изработят в същия материал като останалите интериорните врати, като дървесен декор, боя или фурнир. Плъзгащите врати намират все по-голямо приложение в модерния и красив дом.

Те са идеалното средство, което ще ви помогне да персонализирате дома си и да му вдъхнете изцяло ново излъчване. Освен, че изглеждат много модерно и иновативно, плъзгащите интериорни врати са и много по-функционални от традиционните врати.  С времето успяха да навлязат на пазара и да заемат доста голям сегмент от нето. С многообразните модели и цветове, в които се предлагат все повече хора започват да ги предпочитат като средство за освежаване на дизайна в домовете си. 

Причини да замените старите си интериорни врати с плъзгащи:

•    Поради факта, че плъзгащите врати нямат нужда от монтиране на брави и обемни дръжки, те могат да се произвеждат с по-голямо остъкление. За хората, които обичат повече светлина в дома си това е идеалното решение.Освен това по този начин ще придадете и усещане за повече простор. 

•     Създават модерно излъчване във вашия дом. 

•    Произвеждат се от различни материали в множество дизайни ( дърво, стъкло, алуминий) и така успяват да задоволят всеки вкус.

•    Най-големият плюс на плъзгащите врати е, че спестяват място от използваемите площи на дома ви, тъй като се плъзгат плътно по стените.

•    Също така не е нужно да се съобразявате с това дали да се отварят навътре или навън, за да спестите повече място както е с обикновените интериорни врати. 

•    Когато имате големи отвори, препоръчваме поставянето на двукрили плъзгащи врати, а за тези които са привърженици на минималистичния стил е възможно плъзгащата врата да бъде вградена в стената. 

•    Освен пространството, което спестявате заради това, че вратите се плъзгат плътно по стената спестявате и около 10см от широчината на отвора, който имате понеже плъзгащите врати могат да се монтират и без каса. Това ги прави идеални за т.нар.„smart” жилища. 

•    Заради съвременните механизми, които са изпипани до последния детайл стана възможно и напълно безшумното отваряне и затваряне на плъзгащите врати. Това ще направи дома ви много по-спокойно и уютно място за живеене.