Как да украсим входната врата за Коледа и Новогодишните празници

26/11/2021

За Коледа къщите трябва да бъдат чисти и декорирани с най – различни ефектни и приятни орнаменти, които създават  магическата атмосфера и духа на Коледа.

Посрещнете коледния дух още от прага на дома си с коледна украса за врата. Тя е началото, от където декорацията продължава и в стаите. Нека жилището ви се превърне в един мини фестивал на радостта и празничното настроение.

Въпреки, че коледната елха е основния елемент от празничната украса в дома, може да помислите за коледното настроение за  вашите гости още от входната врата.

Има различни видове украси за входните врати, които ще направят дома Ви по – приветстващ и весел. Ще привлечете погледите на хората, които ще минат покрай  нея и ще се възхитят на вашата идейна декорация.

Къщите с фасади, облицовани с тухли, камък или дърво  са по-лесни за украсяване, защото  те имат топъл изглед, естествени цветове и изразителна структура и особено им подхожда да бъдат празнично украсени.

Не си струва да забивате и наранявате входната врата с куки и пирони, на които да виси венец или друга украса. Търсете такива, които могат да са прикрепени към вратата с лепяща лента.

Коледните венци можете да направите и сами от  следните материали: шишарки, смърчови клонки, сушени плодове, разноцветни коледни играчки. Те могат да бъдат декорирани в селски стил, например с филцови игли или в елегантен модерен стил - с блестящи ангели и коледни светлини.

Един ефектен венец може да е напълно достатъчен за декорация на входната врата. Предпочита се и за вратите на апартаменти в жилищен блок.Входната врата може да бъде украсена с гирлянди,LED лампи или клони от елхи.

Ако имате веранда, украсата там ще създаде допълнителна празнична атмосфера. Можете да поставите миниатюрни коледни елхи до вратата или дори широколистни или иглолистни дървета, украсени с коледни играчки, сувенири и светлини. Поставете люлеещ се стол и малка дървена маса на верандата, за да се любувате на празничната украса, през деня, и вечер когато включите коледните лампички.